Muftija Fazlović posjetio Vakufsku direkciju

Muftija Fazlović posjetio Vakufsku direkciju

U ponedjeljak, 10. oktobra 2022. godine, muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović, u pratnji direktora Behram-begove medrese dr. Ahmed-ef. Hatunića, posjetio je Vakufsku direkciju IZ u BiH.

Goste je primio direktor Vakufske direkcije dr. Senaid Zajimović sa svojim saradnicima.

Muftija Fazlović se zahvalio Vakufskoj direkciji i njenim uposlenicima na dosadašnjoj uspješnoj podršci u radu medžlisa i ustanova na području ovog muftijstva. Istaknuo je značaj Vakufske direkcije, kako na polju očuvanja tako i unaprjeđenja vakufske imovine.

Tom prilikom razgovaralo se o projektima i aktivnostima vezanim za obnovu i unaprjeđenje vakufske imovine na području Muftiluka tuzlanskog, sa posebnim osvrtom na pružanje pomoći i podrške medžlisima kojima su pravna i ekonomska podrška potrebne u cilju samoodrživosti. Također, predmet razgovora bio je i zajedničko nastojanje da u narednom periodu prioritet budu projekti koji će ekonomski jačati institucije IZ u BiH. Ovom prilikom neizostavna tema razgovora bili su i uspjesi dva medžlisa na krajnjem sjeveroistoku naše domovine. Sa žetvom pšenice sa vakufskih parcela, preko berbe krompira pa do berbe kukuruza svjedoci smo uspjeha koji potvrđuje da je rad uz minimalna novčana ulaganja i zagarantovani otkup alternativa neobrađenim i zapuštenim vakufskim parcelama. Medžlisi IZ Bijeljina i Janja nisu samo svijetli primjeri u našem vremenu. Svojim radom, trudom i zalaganjem oni su sutra nama svjedoci pored kojih neće biti isprike.

Na kraju sastanka dr. Zajimović se zahvalio gostima na posjeti, te istakao da će Vakufska direkcija, kao i u proteklom period, nastaviti dobru saradnju u realizaciji projekata koje mufijstvo smatra priroitetnim, a koji imaju za cilj unaprjeđenje vakufske imovine.

Preuzeto sa : Muftijstvo tuzlansko