Održan seminar Muftijstva tuzlanskog

Održan seminar Muftijstva tuzlanskog

www.muftijstvotz.ba

U periodu od 4. do 6. novembra ove godine održan je seminar Muftijstva tuzlanskog na Bjelašnici. Seminaru su prisustvovali glavni imami i službenici Muftijstva tuzlanskog. Obrađene su teme: Rad sa mladima – iskustva i perspektive i Škole Kur'ana.

U periodu od 4. do 6. novembra ove godine održan je seminar Muftijstva tuzlanskog na Bjelašnici. Seminaru su prisustvovali glavni imami i službenici Muftijstva tuzlanskog.

Otvorenju ovoga edukativnog skupa je prisustvovao i Husein-ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, koji je u svojoj besjedi poželio uspjeh u radu.

Nakon uvodnog obraćanja Vahid-ef. Fazlovića, muftije tuzlanskog, obrađene su dvije teme: Rad sa mladima – iskustva i perspektive i Škole Kur'ana. O ovim temama svoja izlaganja su imali dr. Kenan Musić i nekoliko glavnih imama s područja Muftijstva tuzlanskog. Oni su u svojim referatima iznijeli iskustva u radu s mladima na svome području.

Tokom diskusije markirani su osnovni pravci djelovanja,kojiće omogućiti da se u narednome periodu unaprijedi pristup radu s mladima i intenzivira rad škola Kur'ana u svim sredinama.

U završnom dijelu seminara, između ostalog, tretirano je i nekoliko drugih pitanja iz djelatnosti Muftijstva tuzlanskog.