Održana konstitutivna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Održana konstitutivna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Nakon provedenih izbora za članove džematskih odbora i članove skupštine medžlisa, konstitutivna sjednica Skupštine MIZ Bijeljina održana je u subotu 23. 12.2018. godine u prostorijama Mektepskog centra u Bijeljini.

Prisustvovalo je 25 od ukupno 27 novoizabranih članova Skupštine. Nakon usvajanja dnevnog reda, izbora radnog predsjedništva i uvodne riječi glavnog imama MIZ Bijeljina Samir ef. Camića, razmatrani su rezultati izbora kojima je rukovodila Izborna komsija, a potom se pristupilo izboru članova Izvršnog odbora.

Od 12 kandidata, u Izvršni odbor izabrani su Džavid Huskić, Midhat Hodžić, Hamdija Murguzović, Mirsad ef. Okanović, Emir Musli i Muhidin Sejmenović, dok je glavni imam član Izvršnog odbora po položaju.

Sutradan, u nedjelju 24.12.2018. godine, u džamiji Kralj Abdulah u Tuzli, održani su izbori za članove Sabora Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, sa područja Muftijstva Tuzlanskog, podijeljenog na regije. Sa naše regije, u Sabor je izabrana Enisa Okanović, muallima i vjeroučiteljica MIZ Bijeljina.

Nakon što Glavna izborna komisija verifikuje mandate novoizabranih članova Izvršnog odbora, održate će se konstitutivna sjednica na kojoj će se birati predsjednik Izvršnog odbora.