Održana sjednica Izborne skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Održana sjednica Izborne skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

U subotu 20. decembra poslije podne namaza, u Mektebskom centru u Bijeljini održana je sjednica Izborne skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina. Uz kratak osvrt na ono što je urađeno u pretekle četiri godine, glavni imam i predsjednik IO MIZ Bijeljina, Samir-ef. Camić i Emir Musli, čestitali su novoizabranim članovima džematskih odbora, mutevelijama i članovima Skupštine. Treba istaknuti da su na ovogodišnjim izborima u skupštinu MIZ Bijeljina izabrane tri žene, Nadina Jusufović, Azra Medinić i Enisa-hanuma Okanović, a Senija Bubić kandidirana je za člana Sabora Islamske zajednice u BiH sa područja medžlisa Janja, Teočak i Bijeljina.

Nekoliko članova Skupštine učestvovalo je u diskusiji o onome što je urađeno i što bi trebalo da se uradi u narednom periodu. Potom su 27 članova Skupštine, 12 iz četiri džemata u općini Ugljevik i 15 sa područja gradske zone Bijeljina, izabrali šest članova, a po Izbornom pravilniku, glavni imam je sedmi član Izvršnog odbora.

Izvršni odbor Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina u naredne četiri godine funkcionisat će u sastavu: Dževid Ahmetović, Nihad Redžić, Nedžad Mujanović, Hamdo Murguzović, Mirsad-ef. Okanović, Emir Musli i Samir-ef. Camić. Na svojoj prvoj sjednici, planiranoj da se održi do kraja ove godine, članovi IO MIZ Bijeljina izabrat će predsjednika i predložiti plan rada koji će se razmatrati na prvoj redovnoj sjednici Skupštine u 2015. godini.