Održane redovna i tematska sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog

Održane redovna i tematska sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog

U srijedu, 28. augusta ove godine održana je redovna, a potom i tematska sjednica, Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva tuzlanskog.

Sjednicama je predsjedavao muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović.

Na redovnoj sjednici su razmatrani izvještaji i informacije u vezi s aktivnostima realizovanim nakon prošle sjednice Savjeta.

Posebno je razmatrana informacija o obilježavanju 29. godišnjice genocida nad muslimanima Bošnjacima u Srebrenici i obilježavanje stradanja Bošnjaka u Podrinju, te obavljanju kolektivnih dženaza u Vlasenici, Bratuncu i Zvorniku.

Značajna pažnja usmjerena je prema analizi izvještaja o mektepskoj pouci na području Muftiluka tuzlanskog u 2023/24. mektepskoj godini, radu vjeroučitelja u školama na području Muftiluka tuzlanskog u 2023/24. školskoj godini, završnim takmičenjima u 2023/2024. mektepskoj i vjeronaučnoj godini te realiziranim aktivnostima u sferi unaprjeđenja predškolskog odgoja.

Savjet je na redovnoj sjednici razmatrao i druga pitanja iz domena svoga rada.

Na tematskoj sjednici o mektepskoj pouci izlagači su bili: Omer-ef. Camić (Iskustva i modeli unapređenja rada u mektebu), dr. Mustafa-ef. Gobeljić (Podučavanje Kur'anu i sufari (iskustva i prijedlozi), mr. Nusret-ef. Kujraković (Entuzijazam i kompetencije muallima – pretpostavke uspješnog rada u mektebu, Muharem-ef. Mešanović (Načini i značaj promocije mekteba u školi) i dr. Mensur-ef. Husić (Plan priprema za početak nove mektepske godine).

 

Preuzeto sa: Muftijstvo tuzlansko