Održane sjednice savjeta Muftijstva tuzlanskog

Održane sjednice savjeta Muftijstva tuzlanskog

Redovne sjednice Savjeta za vjerska pitanja i Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog održane su u utorak, 29. marta 2022. godine.

Sjednicama je predsjedavao muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović.

Članovi oba savjeta upoznati su s Izvještajem o radu i Izvještajem o realizaciji budžeta Muftijstva tuzlanskog za 2021. godinu. Prezentiran je i Plan ramazanskih aktivnosti na Muftiluku tuzlanskom 1443. godine po Hidžri.

Na sjednicama je predstavljen Program obilježavanja 27. godišnjice Genocida nad Bošnjacima u zaštićenoj zoni Srebrenica na području Muftiluka tuzlanskog, te je razmatrana informacija o pripremama za obavljanje kolektivnih dženaza u 2022. godini.

Razmatrana je informacija o izvještajima o radu i izvještajima o realizaciji budžeta medžlisa na području Muftiluka tuzlanskog za 2021. godinu.

Pored navedenog, članovi Savjeta za vjerska pitanja razmatrali su i informacije o realizaciji mektepskog takmičenja na nivou medžlisa i takmičenja iz predmeta Islamska vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola na području Muftiluka tuzlanskog. Usvojen je prijedlog kalendara vjerskih i kulturnih manifestacija u 2022. godini, kao i informacija o realizaciji akcije „Dani podrške Behram-begovoj medresi u Tuzli“.

Jedna od tačaka dnevnog reda na sjednici Savjeta za administrativna pitanja Muftijstva tuzlanskog bila je i informacija o održavanju sjednica izvršnih odbora u medžlisima Muftijstva tuzlanskog u 2021. godini.

 

muftijstvotz.ba