PODRŠKA POVRATNICIMA I MLADIM NEZAPOSLENIM OSOBAMA U BIJELJINI I UGLJEVIKU

PODRŠKA POVRATNICIMA I MLADIM NEZAPOSLENIM OSOBAMA U BIJELJINI I UGLJEVIKU

GRAD BIJELJINA I OPŠTINA UGLJEVIK
Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom putem sufinansiranja.
Pravo na učešće u projektu imaju povratnici i nezaposlena lica nastanjena u ruralnom području Grada Bijeljina i Opštine Ugljevik, koji posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili zemljište ustupljeno na korištenje u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.


Sredstva za realizaciju projekta obezbjeđena su na osnovu Sporazuma zaključenog između Grada Bijeljine, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i humanitarnih organizacija Muslim Aid i LDS Charities, a primarni cilj projekta je ekonomsko osnaživanje povratnika i mladih nezaposlenih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima

Opština Ugljevik objavila je Javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika od 100 metara kvadratnih sa dodatnom opremom putem sufinansiranja.
Pravo na učešće u projektu imaju povratnici i nezaposlena lica nastanjena u ruralnom području opštine Ugljevik, koji posjeduju vlastito poljoprivredno zemljište ili zemljište ustupljeno na korištenje u neposrednoj blizini stambenog objekta u kojem stanuju.
Sredstva za realizaciju projekta obezbjeđena su na osnovu Sporazuma zaključenog između Opštine Ugljevik, Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica i humanitarnih organizacija Muslim Aid i LDS Charities, a primarni cilj projekta je ekonomsko osnaživanje povratnika i mladih nezaposlenih osoba kroz proizvodnju povrća u plastenicima.


http://www.opstinaugljevik.net/loc/