Posjetili su nas dragi musafiri iz Burse, Republika Turska

Posjetili su nas dragi musafiri iz Burse, Republika Turska

Predstavnici privrednika iz Burse, RepublikaTurska, u srijedu 16.9.2020. godine boravili u Bijeljini i tom prilikom sastali sa predstavnicima Bošnjaka iz Bijeljine i Janje. Delegaciju je predvodio šejh Mustafa Özbag, koji je prošle godine, u okviru bosanskohercegovačke turneje, gostovao u Bijeljini sa ansamblom Tesavvuf Vakfi iz Burse.

Elhamdulillah, dogovoreni su konkretni projekti u vidu saradnje u oblasti privrede, trgovine poljoprivrednim mašinama i plasmana poljoprivrednih proizvoda sa naših prostora za Republiku Tursku. Nijet je obostrani, a Allah će odrediti puteve u budućnosti.

Novi projekti i saradnja su u najavi, a tokom boravka u Bijeljini, gosti su imali priliku da vide Sultan Sulejmanovu Atik džamiju, ured Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, Mektebski centar, Mekteb za predškolski uzrast i poljoprivredne mašine MIZ Bijeljina.

Gosti iz Turske bili su prijatno iznenađeni ostvarenim rezultatima u okviru našeg povratničkog medžlisa, a najavljeno je da će se uzajamne posjete nastaviti.