Radionica pod nazivom “Planiranje, značaj i metodologija”

Radionica pod nazivom “Planiranje, značaj i metodologija”

U okviru priprema za izradu petogodišnje Strategije rada Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u utorak 17. aprila 2018. godine u Mektebskom centru u Bijeljini održana je radionica pod nazivom “Planiranje, značaj i metodologija”, u kojoj su učestvovali  uposlenici i aktivisti MIZ Bijeljina koji su izdvojili svoje vrijeme za ovu radionicu. Predavač je bio Valdet Peštalić, uposlenik Odjela za edukaciju Agencije za certificiranje halal kvaliteta iz Tuzle. agencija@halal.ba

Odluku o izradi petogodišnje strategije rada donijela je Skupština Medžlisa na svojoj redovnoj godišnjoj sjednici, na inicijativu Izvršnog odbora. Ako Bog da, nakon provedbe planiranih procedura, ovaj značajan dokument trebalo bi da bude usvojen do jeseni ove godine.

Izuzetno nadahnuto i sa nizom dobrih primjera i sugestija, Valdet Peštalić svim prisutnim predstavio je značaj i medotologiju bilo kakvog planiranja, a posebno izrade petogodišnje strategije koja treba dati odgovor na pitanje kakva je naša vizija svih džemata i našeg Medžlisa nakon pet godina i koji su i kakvi putevi koji će dovesti do ostvarenja te vizije. Molimo Uzvišenog Allaha da nas u ovom nijetu izvede na pravi put za dobrobit naše Zajednice.