Allahov Poslanik, s.a.v.s., kaže: Vjernici gledaju na svoje grijehe kao na to da sjede pod jednim brdom strahujući da se ono ne obruši na njih, dok griješnici gledaju na svoje grijehe kao na običnu muhu koja im stane na nos, pa je oni rukom svojom otjeraju!
(Buhari)


RAZBIJENI PROZORI NA DŽAMIJI U JANJARIMA

RAZBIJENI PROZORI NA DŽAMIJI U JANJARIMA

Povratnike u Janjare kod Ugljevika, MIZ-e Bijeljina uznemirila je vijest da su u noći 18. marta 2010. godine na mjesnoj džamiji razbijena stakla na prozorima. Majda Beganović, čija se kuća nalazi u blizini džamije , kaže da je u 3,55 ujutro čula kako se automobil, koji se kretao iz pravca Atmačića, zaustavio pored džamije i tada je nešto i lupilo. Tek ujutro se saznalo o čemu se radilo.
Napadači su preskočili ogradu džamijskog dvorišta i ciglom pokušali razbiti jedno staklo ali nisu uspjeli, da bi nakon toga drugi prozor razbili, a između stakala ostala je cigla.

-Ovo je prvi slučaj napada na vakufsku imovinu i uopšte napad ovakve vrste na ovim prostorima u posljednjih 13 godina, otkako je povratak Bošnjaka počeo. Ono što mi zahtijevamo jeste, ukoliko se otkrije počinitelj, da se policija javno očituje i kaže ko je to uradio – rekao je mjesni imam u džematu Janjari Damir ef. Čokić.
Službenici CJB Bijeljina obavili su uviđaj i tragaju za počiniteljem.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh