Realizirana akcija darivanja krvi

Realizirana akcija darivanja krvi

U ovoj akciji koja predstavlja humanizam na djelu, pored imama i članova administracije Medžlisa,  učestvovali su članovi Asocijacije žena Medžlisa IZ-e Tuzla, kao i vjernici iz različitih džemata.

U organizaciji Medžlisa IZ-e Tuzla, 02.12.2013. uspješno realizirana akcija darivanja krvi u Biblioteci Behram-beg u Tuzli. Ovo je već druga akcija darivanja krvi koju Medžlis IZ-e Tuzla uspješno realizira u suradnji sa Poliklinikom za Transfuziologiju UKC Tuzla. U ovoj akciji koja predstavlja humanizam na djelu, pored imama i članova administracije Medžlisa,  učestvovali su članovi Asocijacije žena Medžlisa IZ-e Tuzla, kao i vjernici iz različitih džemata.  Ukupan broj učesnika bio 29 od kojih je 24 moglo dati krv. Prema planu aktivnosti Medžlisa IZ Tuzla, naredna akcija slijedi za šest mjeseci i bit će realizirana u jednoj od tuzlanskih džamija.

Cilj ove akcije jeste populariziranje iste među vjernicima koji bi svojim učešćem pokazali spremnost da pomognu druge i posvedoče puninu vjerničkog humanizma koji nije ograničen samo na džamijski prostor i isključivo na one koji ga posjećuju.

(www.miztuzla.com)