Reisu-l-ulema izrazio suosjećanje porodici Sulejmana Tihića

Reisu-l-ulema izrazio suosjećanje porodici Sulejmana Tihića

Sarajevo, 26. Septembar 2014. (MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović, u povodu preseljanja na Ahiret predsjednika Doma naroda Parlamentarne Skupštine BiH i predsjednika Stranke demokratske akcije Sulejmana Tihića, izrazio je suosjećanje u boli i tuzi s njegovom porodicom i prijateljima. Tim povdom Reisu-l-ulema je kazao:

– Porodici i prijateljima Sulejmana Tihića, u svoje lično i u ime Islamske zajednice, izražavam najdublje izraze suosjećanja u njihovoj boli i tuzi. Smrt predsjednika Sulejmana Tihića ražalostila je sve građane, jer je s ovog svijeta otišao čovjek predan općem interesu društva i države.

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini visoko cijeni strpljiv rad i punu posvećenost Sulejmana Tihića afirmaciji države Bosne i Hercegovine i prosperitetu bosanskohercegovačkog društva i svih njenih naroda.

Sulejman Tihić je zaslužio da ga Islamska zajednica posebno pamti kao vrijednog džematliju, koji je dao veliki doprinos obnovi povratničkih džemata u Bosni i Hercegovini, a posebno u obnovi Mir Ahmedove džamije u njegovom Bosanskom Šamcu.

Molim Allaha dž. š. da predsjedniku Sulejmanu Tihiću, našem vrijednom džematliji, podari lijepi Džennet, a njegovoj porodici sabri- džemil.