Reisu-l-ulema posjetio Medžlis IZ-e Bijeljina

Reisu-l-ulema posjetio Medžlis IZ-e Bijeljina

Reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović je u pratnji muftije tuzlanskog Vahid-ef. Fazlovića, u subotu 2. mart 2019. godine, posjetio Medžlis Islamske zajednice Bijeljina.

Glavni imam Samir-ef. Camić i predsjednik Izvršnog odbora Emir Musli upoznali su Reisu-l-ulemu sa velikim infrastrukturnim projektima na kojima ovaj Medžlis trenutno radi, ali i sa aktivnostima u džematima, posebno kada je u pitanju rad s djecom i omladinom.

Reisu-l-ulema i Muftija su obišli nedavno kupljeni objekat u blizini Atik džamije u okviru kojeg se do sada nalazilo sjedište medžlisa.

Nedavno su kupljene i nove mašine za obradu vakufskog zemljišta. Medžlis sada posjeduje nekoliko traktora, prikolice i više priključnih mašina, čime će i ove godine biti obrađena velika površina zemlje i zasijano oko 220 duluma pšenice i 200 dulumu kukuruza.

Mektebski centar u Bijeljini je već duže vrijeme poznat po brojnim aktivnostima koje se organizuju za omladinu ali i dječijoj igraonici. Razgovarano je o planovima da se u vakufskom prostoru Pašića vile namjenski urede učionice za edukaciju, školu Kur'ana i dječiju igraonicu.

Reisu-l-ulema Kavazović je izrazio podršku projektima koje realizuje ovaj medžlis s ciljem jačanja vjerskog života u Bijeljini, okupljanja i dobro osmišljenog rada s mladima, te unaprjeđenja vakufske imovine.

www.islamskazajednica.ba