Reisu-l-ulema u Londonu

Reisu-l-ulema u Londonu

Sarajevo, 4. avgust 2014.(MINA) – Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović na poziv Fondacije Remembering Srebrenica iz Londona, prisustvovao je i izlagao u u Londonu na Living Islam Festivalu.

Fondacija Remembering Srebrenica koju vodi dr. Waqar Azmi, čuva sjećanje na genocid u Srebrenici i širi istinu o zločinima koji su se desili nad Bošnjacima.

Living Islam Festival održan je u Londonu od 31. jula do 3. avgusta 2014. godine.

U izlaganju na ovom skupu Reisu-l-ulema je između ostalog rekao :

            -Eminencije i ekselencije, dragi prijatelji, braćo i sestre!

Zahvaljujem vam se na pozivu za ušešće na ovome skupu. Dozvolite mi da izrazim veliko poštovanje prema trudu koji ulažete u to da se ovdje, u ovoj velikoj i važnoj zemlji, Velikoj Britaniji, čuva sjećanje na stradanje muslimana u Bosni i Hercegovini i sjećanje na Genocid u Srebrenici. U ime muslimana u mojoj domovini, izražavam zahvalnost Vladi Velike Britanije na odluci da sjećanje na zločin genocida u Srebrenici trajno obilježava na svome području. Također, ovo je prilika da izrazim našu zahvalnost hrabrim pojedincima i entuzijastima koji su se u našoj zemlji direktno suočili s razmjerama zločina koji je počinjen na kraju dvadesetog stoljeća. Posebnu zahvalnost dugujem dr. Azmiju, na njegovoj posvećenosti i trudu kojeg ulaže kako bi se ova svijest očuvala.