Samir-ef. Camić: Zasijat ćemo, ako Bog da, oko 210 duluma pšenice i 200 duluma kukuruza

Samir-ef. Camić: Zasijat ćemo, ako Bog da, oko 210 duluma pšenice i 200 duluma kukuruza

Medžlisi IZ-e Bijeljina i Janja raspolažu s određenim površinama poljoprivrednog vakufskog zemljišta. Uvidjevši značaj ovih vakufskih parcela, rukovodstvo ovih medžlisa osmislilo je projekte koji za cilj imaju kultivisanje vakufske imovine.

Realizujući u proteklom periodu jednu po jednu fazu projekta, ova dva medžlisa danas raspolažu sa vlastitom mehanizacijom koja je potrebna za obrađivanje vakufskog zemljišta, u fazi su širenja parcela i zasada na njima, a prihode od prodatih usjeva usmjeravaju u aktivnosti medžlisa.

U emisiji Tuzlanska hronika, u srijedu 7. novembra 2018. god., o ovoj temi smo razgovarali sa glavnim imamom Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir-ef. Camićem, koji je istakao da su u toku radovi na vakufskim parcelama i da su u planu na jesen zasijati 210 duluma pšenice, a na proljeće 200 duluma kukuruza.

Glavni imam Camić je govorio i o aktivnostima Mektebskog centra u Bijeljini, kao i o završetku izgradnje svih džamija u ovom medžlisu i brojnim aktivnostima djece, mladih, džematlija i džematlijki.

Sa Samir-ef. Camićem je razgovarala Amina Đulović.

www.bir.ba