Savjetovanje u Tuzli o normativima Islamske zajednice u BiH

Savjetovanje u Tuzli o normativima Islamske zajednice u BiH

Savjetovanje je održano u organizacji Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Ustavnog suda IZ i Muftijstva tuzlanskog.

U Kulturno-obrazovnom centru Tušanj-Slatina u Tuzli 19. maja ove godine održano je stručno savjetovanje na temu Normativi Islamske zajednice u primjeni sa posebnim osvrtom na kulturu korespodencije za direktore ustanova, glavne imame, predsjednike medžlisa i sekretare sa područja Muftijstva tuzlanskog.

U ime MIZ Bijeljina, savjetovanju su prisustvovali predsjednik IO Emir Musli i sekretar Medžlisa Damir Salkanović. Glavni imam MIZ Bijeljina Samir-ef. Camić bio je opravdano odsutan zbog učešća na ranije zakazanom seminaru u Sarajevu.

Savjetovanje u Tuzli održano je u organizacji Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, Ustavnog suda IZ i Muftijstva tuzlanskog.

DSCF2414

Tokom savjetovanja obrađene su sljedeće teme: Značaj ustavnosti i zakonitosti u normativnoj kulturi, Ustavne izmjene i druga akta od značaja za rad organa i ustanova Islamske zajednice i Odnos forme i suštine u funkcioniranju i radu organa i ustanova Islamske zajednice. O ovim temama govorili su dr. Vedad Gurda, član Ustavnog suda Islamske zajednice u BiH, Mensur Karadža, sekretar Rijaseta IZ-e u BiH i Zijad Ljevaković, direktor Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu.

Prigodna obraćanja imali su i Vahid-ef. Fazlović, muftija tuzlanski, i Ismail-ef. Smajlović, direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ-e u BiH, koji je prenio i poruku reisu-l-uleme Huseina-ef. Kavazovića.