SELAM NAŠIM PRIJATELJIMA IZ SERDIVANA – FOTO GALERIJA

SELAM NAŠIM PRIJATELJIMA IZ SERDIVANA – FOTO GALERIJA

Svečanom otvorenju bijeljinske Sulejmanije prisustvovali su naši prijatelji iz Udruženja “Bosna-Sandžak” iz turskog grada Adapazara, opština Serdivan. Zijaretili su nas kako bi s nama podijelili radost ovih mubarek dana. Prethodno su posjetili Mostar, Sarajevo, Jajce Tuzlu i još neke prelijepe gradove naše domovine.

Nakon što su u petak 15. augusta klanjali džumu u Tuzli, njih četrdeset i troje stigli su oko ikindije u Bijeljini. Smjestili smo ih u našim kućama kako bismo se što bolje družili i upoznavali, a potom smo svi skupa bili na mevludu koji je u našoj Sulejmaniji proučen iza akšama, veče uoči otvorenja.

Na dan svečanog otvorenja, u subotu 16. augusta, radovali smo se skupa, a uveče smo se družili u našem Mektebskom centru. Sutradan smo se morali rastati, ali postaje sve čvršče prijateljstvo sa ljudima koji su svi rođeni u Turskoj, ali porijeklo vode iz naših krajeva, Bijeljine, Janje, cijele Bosne i zemalja okruženja. Oni otkrivaju ljepotu Bosne, mi ljepotu Turske, a svi zajedno uzgajamo ljepotu ljudske duše. Selam našim prijateljima do skorog viđenja.