SELAM ZA PRIJATELJE U SERDIVANU

SELAM ZA PRIJATELJE U SERDIVANU

Članovi omladinskih sekcija Mektebskog centra u Bijeljini, u petak 6. februara, okupili su se na omladinskom sijelu kako bi još jedno zimsko veče proveli u druženju, pjesmi i radosti. S njima su bili njihovi imami i muallimi te muallime, a ovo druženje je imalo i specijalni povod.

Naime, naša omladina okupila se kako bi svi zajedno uputili i posebni selam, muzičku i video poruku svojim prijateljima, braći i sestrama u gradu Serdivanu u Turskoj, koji u nedjelju 8. februara imaju svoje tradicionalno omladinsko sijelo. Na ovakav način čuva se ljepota prijateljstva ljudi koje razdvajaju stotine i hiljade kilometara, ali ih spaja ona ljepota u ljudskim dušama.

Glavni imam MIZ Bijeljina, Samir ef. Camić ovim povodom je kazao:

“Saradnja sa našim bratskim Udruženjem u Serdivanu postoji već nekoliko godina. Veoma važan segment našeg djelovanja u Mektebskom centru je upravo ovaj projekat. Zato smo se i večeras ovdje okupili da našoj braći i sestrama u Serdivanu pošaljemo iskrene selame i da im kažemo da stalno mislimo na njih. Oni u nedjelju 8. februara imaju tradicionalno omladinsko sijelo, pa na neki način da i mi sa njim budemo zajedno. I ove godine planiramo ih posjetiti, družiti se sa njima, ali isto tako, tokom ljeta mi ih također očekujemo ovdje. Želimo da naša saradnja traje do sudnjega dana. Našoj braći u Serdivanu želimo se zahvaliti na svemu onome što su do sada učinili za nas, a također želim pohvaliti i naše članove Mektebskog centra koji ovu saradnju sa našom braćom i sestrama svojim djelovanjem čuvaju i unapređuju.”
Članovi grupe video poruku mogu pogledati na