Sultan Sulejmanova Atik džamija u Bijeljini – Iftar i druženje sa prijateljima iz Turske agencije TIKA

Sultan Sulejmanova Atik džamija u Bijeljini – Iftar i druženje sa prijateljima iz Turske agencije TIKA

U organizaciji Medžisa Islamske zajednice Bijeljina, a uz podršku Turske razvojne agencije TIKA, u utorak 13. juna 2017. u dvorištu Sultan Sulejmanove Atik džamije u Bijeljini priređen je zajednički iftar za preko 150 postača. U foto-galeriji pogledajte kako je sve izgledalo!

Iftaru je prethodio radni dio i susret u Janji sa prijateljima iz Turske agencije TIKA, koji su se upoznali sa planovima Medžlisa Islamske zajednice Janja, a potom najavili početak radova na uređenju korita rijeke Janje, koje svojom donacijom podržava prijateljska Turska.

Nakon radnog dijela, upriličen je iftar u dvorištu bijeljinske Sulejmanije, kojem su pored brojnih džematlija Bijeljine i Ugljevika, prisustvovali gosti iz Turske, MIZ Janja, MIZ Gacko, te bošnjački predstavnici iz političkog i društvenog života.

Zajedničkom iftaru u dvorištu bijeljinske ljepotice prisustvovali su Ramiz Salkić, potpredsjednik bh. entiteta Republika Srpska, Edin Ramić, ministar raseljenih osoba i izbjeglica FBiH, direktori TIKA Zulkuf Oruč (Zülküf Oruç) i Omer Faruk Alimci, te izaslanik Muftije tuzlanskog Muhamed ef. Hasanspahić, koji su se, osim ministra Ramića, obratili prisutnima na iftaru.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Samir ef. Camić zahvalio se svim vjernicima na dolasku i prisustvu iftaru u prelijepom ambijentu Atik džamije.

“Ovo je jedna lijepa ramazanska poruka koja nosi niz blagodati, a koja nas obavezuje na druženje u budućnosti. Zahvaljujemo se Turskoj razvojnoj agenciji TIKA koja pomaže ove krajeve,” kazao je Samir ef. Camić.

Zbog podrške razvojnim projektima Islamske zajednice i Mjesne zajednice Janja, direktorima agencije TIKA dodijeljene su zahvalnice i prigodne hedije, a veče se nastavilo klanjanjem namaza i ramazanskim ibadetima.