Svečano otvorenje mektebskog centra

Svečano otvorenje mektebskog centra

Nakon prigodne svečanosti u izvođenju horske i folklorne sekcije MIZ Bijeljina, u utorak 26.08.2008. god. u ulici Žrtava fašističkog terora pored Gradskog parka u Bijeljini, presijacanjem vrpce, hafiz Abdulah Budimlija, dugogodišnji imam i hatib u Bijeljini, u pratnji Tuzlanskog muftije Huseina ef. Kavazovića, otvorio je novoizgrađenu zgradu Mektebskog centra u ovom gradu. Objekat površine 500 m2 u koji je uloženo oko 450.000 maraka od sada će, kako je rekao Sead Berberović, predsjednik MIZ Bijeljina, biti stjecište omladine i mjesto gdje će se podučavati u vjeri, dobrom odgoju i zdravom odnosu prema naciji i vjeri kojoj pripadaju i državi u kojoj žive.
Izvođač redova bilo je Društvo za građevinarstvo “Visak” D.o.o. iz Mostara, a podizvođač radova “Murguzović D.o.o. Bijeljina, uz brojne kooperante. Najveći dio potrebnih novčanih sredstava obezbijedilo je federalno Ministarstvo za povratnike i raseljene osobe, a ministar Edin Mušić okupljenim građanima jučer je u Bijeljini prenio pozdrave premijera FBiH, Nedžada Brankovića. Pored Mušića, svečanom otvaranju Mektebskog centra prisustvovali su i Adil Osmanović, podpredsjednik RS, Omer Branković, ministar za povratnike i raseljena lica u Vladi RS, Senija Bubić, predsjednica GO SDA BiH, te načelnici općina Teočak, Sapna i Doboj Istok.

 

Mektebski centar u Bijeljini

 

S desna na lijevo: predsjednik Medžlisa Sead Berberović, ministar Omer Branković, ministar Edin Mušić, glavni imam Samir ef. Camić, muftija tuzlanski Husein ef. Kavazović.

 

Nastup folklorne sekcije (mlađi uzrast)