Treći sportsko-edukativni susreti „Prvi mart“: Više od 200 učesnika iz 21 medžlisa

Treći sportsko-edukativni susreti „Prvi mart“: Više od 200 učesnika iz 21 medžlisa

Treći sportsko-edukativni susreti „Prvi mart“ održani su u nedjelju, 10. marta 2019. godine u Behram-begovoj medresi.

Organizatori susreta, koji se već treću godinu organizuju povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, su Mreža mladih Muftijstva tuzlanskog i Behram-begova medresa. Učešće je uzela 21 ekipa, odnosno više od 200 članova Mreže mladih Muftijstva tuzlanskog, kao i mladi iz Sarajeva i Travnika.

Susrete je otvorio muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović koji je kazao da su mladi nada svake zemlje. Mreža mladih Islamske zajednice je pozvala mlade da budu zajedno na Pravome putu i da se na tom putu međusobno podržavaju. Nema većeg ponosa za roditelje, učitelje, Islamsku zajednicu od mladih odgojenih ljudi, plemenitih mladića i djevojaka, kazao je Muftija.

Hafiz Abdullah Kapo, koordinator za rad s mladima Muftijstva tuzlanskog, ističe da je cilj ovih susreta da se mladi druže i da to druženje nastave i u budućnosti,  ali i da se razvije svijest o važnosti Dana nezavisnosti i jača ljubav prema našoj domovini.

Pored turnira u futsalu i stonom tenisu, održana je i radionica na kojoj su mladi razgovarali o procesima koji su doveli do nezavisnosti Bosne i Hercegovine, ličnostima koje su dale najznačajniji doprinos u periodu stjecanja njene nezavisnosti i drugim temama u vezi s ovim iznimno važnim datumom novije historije naše zemlje.

Pobjednici takmičenja u futsalu su:

1. Mreža mladih Srebrenica
2. Mreža mladih Čelić
3. Mreža mladih Kalesija

U stonom tenisu najuspješniji su:

1. Jasmin Nišić -Mreža mladih Brčko
2. Almedin Ćosić- Mreža mladih Srebrenik
3. Ibrahim Spahić- Mreža mladih Tuzla

Susretima su prisustvovali i koordinatori mreža mladih pri medžlisima koji su predvodili omladinu i vodili radionice.

www.muftijstvotz.ba