Tuzlu, Bijeljinu i Janju posjetio Huseyin Kansu, veliki prijatelj Bosne i Hercegovine

Tuzlu, Bijeljinu i Janju posjetio Huseyin Kansu, veliki prijatelj Bosne i Hercegovine

7. septembra 2023. godine Tuzlu, Bijeljinu i Janju posjetio je Huseyin Kansu, veliki prijatelj Bosne i Hercegovine, predstavnik istanbulske općine Beykoz, nekadašnji poslanik Velike Narodne Skupštine Turske i jedan od osnivača AKP (Partija pravde i razvoja).

 

Prilikom boravka u Tuzli Huseyin Kansu se sastao sa muftijiom Tuzlanskim Vahid-ef Fazlovićem, a sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević, glavni imami medžlisa Bijeljina i Janja Samir-ef. Camić i Omer-ef. Camić i rukovodilac Službe za pravne i administrativne poslove Muftijstva tuzlanskog Dženan Rahmanović.

 

U zgradi gradske uprave u Bijeljini gosta iz Turske primili su predstavnici Kabineta Gradonačelnika Bijeljine gospodin Radoslav Ostojić, Radiša Petrović i Filip Božić.

 

U Mektebskom centru u Bijeljini sa Huseyinom Kansuom su razgovarali predstavnici Bošnjaka Bijeljine i Janje, potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustafa Gradaščević, predsjednik IO MIZ Bijeljina Emir Musli, glavni imami medžlisa Bijeljina i Janja Samir-ef. Camić i Omer-ef. Camić, profesor Samir Baćevac, odbornik u gradskoj Skupštini Azem Aletović, Samer El-Schek, imami Damir ef. Čokić i Mirsad ef. Okanović, sekretari medžlisa Bijeljina i Janja Damir Salkanović i Mujaga ef. Cifrić.

Na susretima u Tuzli i Bijeljini razgovarano je o inicijativi bratimljenja Općine Beykoz u Istanbulu i Grada Bijeljina.

Huseyin Kansu izrazio je svoje zadovoljstvo protokolom posjete, a pogotovo viđenim tokom obilaska obnovljenih džamija, važnih objekata i projekata u Bijelini i Janji.