U JANJI OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE -IMA BOSNE I BIĆE JE

U JANJI OBILJEŽEN DAN NEZAVISNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE -IMA BOSNE I BIĆE JE

Piše: Jusuf Trbić…www.preporodbn.comwww.podrinje.online

Ko kaže da se 1. Mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine ne slavi u manjem entitetu?  U Janji je, kao i svake godine, bilo pravo slavlje: prepuna velika sala Doma kulture, gosti, pjesma i igra, i bosanska vatra u srcima.

Došli su : Dževad Mahmutović, savjetnik bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Edin Ramić, federalni ministar, Mujo Hadžiomerović, predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda Skupštine RS-a, Kulturno-umjetničko društvo “Litva” iz Banovića, pojačano Nerminom Veladžićem, predsjednikom Opštinskog vijeća Banovića, narod se okupio da uživa u slavlju, grme pjesme, trese se sala od igre, sve se šareni od prelijepih narodnih nošnji. Svaki put u ovakvim prilikama u Janji dirne me trud onih najmlađih, najmanjih, koji pokazuju svima da Bosna itekako ima budućnosti i da će dobri dani opet doći.

Domaćini svečanosti – Opštinski odbor SDA Janja i Kulturno-umjetničko društvo “Mula Alija Sadiković” još jednom su pokazali kako se njeguje tradicija, kako se čuva Bosna i u ovom tamnom vilajetu i kakvu poruku treba poslati onima koji negiraju i Bosnu i Bošnjake i slave mržnju, podijeljenost i rezultate zločina. Bosna nije samo teritorija i nisu samo ljudi. Bosna je hiljadugodišnja priča koja je na dobroti opstala, Bosna je pjesma koja iz krvi izvire, Bosna je cvijet koji u srcima raste. Bosne će biti sve dok bude onih koji je vole.