U Janji održano takmičenje iz islamske vjeronauke za područje grada Bijeljina

U Janji održano takmičenje iz islamske vjeronauke za područje grada Bijeljina

U prostorijama JU Osnovna škola “Meša Selimović” iz Janje održano je tradicionalno opčinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za učenike 8. i 9. razreda osnovne škole i 1. razreda srednje škole.

Takmičilo se ukupno 22 učenika iz ove tri kategorije a komisiju za ocjenjivanje su činili: Hafiz Omer ef. Camić, glavni imam Medžlisa IZ Janja, prof. Samir Baćevac, prof. Enisa Okanović i prof. Mustafa Hrustambegović, dok je testator bila zamjenica direktora škole prof. Azra Sadiković.

Na početku takmičenja učenicima su se obratili direktor škole Davor Radojević i predsjednik aktiva vjeroučitelja Samir Baćevac.

Nakon pregleda testova i zbiranja bodova, pobjednicima su uručene novčane nagrade koje su obezbijedili medžlisi Islamske zajednice Janja i Bijeljina, vrijedne knjige koje je obezbijedio Općinski odbor SDA Janja dok su svi takmičari dobili i certifikate koje je obezbijedio aktiv vjeroučitelja.

Iz kategorije VIII razreda na regionalno takmičenje su se plasirali: Azra Alihidžić 70,5 bodova, Esma Aletović 39 i Muhamed Medinić 38,5, u kategoriji IX razreda: Lamija Musić 77,5 bodova, Emina Godušević 62 boda i Belma Hrustanbegović 60 bodova.
U kategoriji 1. razred srednje škole: Amina Jakupović 69,5 bodova, Adnan Osmanović 52 boda i Amina Pobrklić 43 boda.