U organizaciji Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH i Instituta „Ibn Sina“ održan Seminar „Socijalna uloga vjere“

U organizaciji Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH i Instituta „Ibn Sina“ održan Seminar „Socijalna uloga vjere“

Naučnoistraživački institut „Ibn Sina“ u saradnji s Uredom za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednince u BiH, do 27. do 29. Aprila 2015. godine, organizirao je trodnevni seminar za imame, na temu „Socijalna uloga vjere“. Seminar je održan u hotelu Terme na Ilidži, uz učešće 24 imama sa područja svih muftijstava u Bosni i Hercegovini.

images-stories-seminari-Seminar_za_Imame_Ilida_2015_-1-400x266.5

Imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, Mirsad ef. Okanović, te Mumin ef. Mumić (Tuzla) i Ekrem ef. Brigić (Lukavac) prisustvovali su ispred Muftijstva tuzlanskog pomenutom seminaru.

U radu Seminara sudjelovalo je ukupno šest predavača, a sudionici su po njegovom okončanju izrazili zadovoljstvo organizacijom i sadržajem Seminara.

Seminar je svečano otvoren u ponedjeljak, a svečanom otvaranju su prisustvovali i sudionike Seminara pozdravili Husein ef. Smajić, zamjenik Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH, Nj.e. Seyyed Hossein Rajabi, ambasador I.R.Iran u BiH, te direktor Naučnoistraživačkog instituta „Ibn Sina“ dr. Rouhollah Ghaderi Kangavari i rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta IZ u BiH Hamed ef. Efendić. U svim pozdravnim obraćanjima naglašen je značaj ovakvog vida edukacije i razmjene iskustava, kao i unaprijeđenje saradnje u oblasti kulturnog i naučnog rada.

Seminar je završen u srijedu, 29.04.2015. godine ceremonijom tokom koje su certifikate o učešću na Seminaru svim sudionicima dodijelili gospoda Ghaderi, Elnur Salihović rukovodilac Ureda za zekat i Bilal Memišević iz Uprave za ekonomsko i finansijsko poslovanje Rijaseta. Gospodin Memišević kratko se obratio prisutnima istaknuvši značaj ovakvih okupljanja, druženja i edukativnih sadržaja, te zahvalivši organizatorima na uspješnoj organizaciji.