Uposlenici Islamske zajednice će izdvajati iz svojih plata za pomoć nastradalom stanovništvu

Uposlenici Islamske zajednice će izdvajati iz svojih plata za pomoć nastradalom stanovništvu

Sarajevo, 22. maj 2014. (MINA) – Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini preporučio je svim usposlenicima Islamske zajednice da iz svojih plata izdvajaju najmanje 2% za pomoć građanima Bosne i Hercegovine u poplavljenim područjima. Prema ovoj preporuci, uposlenici Islamske zajednice će u narednih godinu dana izdvajati sredstva iz svojih ličnih primanja na poseban račun Rijaseta za pomoć ugroženim područjima od poplava.

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas, 22.05.2012. godine, održao je u Sarajevu 2. vanrednu sjednicu na kojoj je razmatrano stanje u džematima pogođenim poplavama i klizištima i aktivnostima organa i ustanova Islamske zajednice na pružanju pomoći stanovništvu u poplavljenim područjima.

Zaključke Rijaseta sa ove sjednice na konferenciji za medije predstavit će muftija Ismail ef. Smajlović, koordinator Glavnog operativnog štaba Islamske zajednice za pomoć poplavljenim područjima.

Konferencija za medije će se održati u petak, 23.05.2014. godine, u 11 sati u zgradi Gazi Husrev-begove biblioteke, ulica Gazi Husrev-begova 56, drugi sprat.