Vakufsko poljoprivredno dobro Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Vakufsko poljoprivredno dobro Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Od jeseni 2014. godine, već četvrtu sjetvenu sezonu  2017/2018, Medžlis Islamske zajednice Bijeljina razvija Projekat unapređenja korištenja vakufske imovine obradom poljoprivrednih parcela. U ovoj sezoni obogaćeni su vozni park i oprema te uvećane obradive površine. Elhamdulillah, planovi se ostvaruju, a uz Božiju pomoć krećemo u realizaciju novih ideja.

MIZ Bijeljina u vlasništvu je 15 hektara poljoprivrednog zemljišta. Posjeduje tri traktora, dvije prikolice i više priključnih mašina. Ovoga proljeća nabavljen je sistem za zalivanje Tifon, a u planu je, ako Bog da, nabavka savremene roto drljače. Poljoprivredne površine svake sezone se uvećavaju.  Zahvaljujemo se onima koji su nam besplatno ili uz minimalnu naknadu ustupili svoje poljoprivredne parcele.

U foto galeriji možete vidjeti različite faze sjetve, zaštite i prihrane pšenice i kukuruza. Početkom jula, InšaAllah, je žetva pšenice, a u jesen se skida  kukuruz. Molimo Uzvišenog Allaha da nas uputi na pravi put i uveća bereket ovog hajirli posla. Amin!