Od Ebu Hurejre r.a. se prenosi da je Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem rekao: Pogledajte u one koji su niži od vas, a ne u one koji su viši od vas, to je najbolji način da izbjegnete omalovažavanje Allahove blagodati prema vama.


Vakufsko poljoprivredno dobro Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Vakufsko poljoprivredno dobro Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Od jeseni 2014. godine, već četvrtu sjetvenu sezonu  2017/2018, Medžlis Islamske zajednice Bijeljina razvija Projekat unapređenja korištenja vakufske imovine obradom poljoprivrednih parcela. U ovoj sezoni obogaćeni su vozni park i oprema te uvećane obradive površine. Elhamdulillah, planovi se ostvaruju, a uz Božiju pomoć krećemo u realizaciju novih ideja.

MIZ Bijeljina u vlasništvu je 15 hektara poljoprivrednog zemljišta. Posjeduje tri traktora, dvije prikolice i više priključnih mašina. Ovoga proljeća nabavljen je sistem za zalivanje Tifon, a u planu je, ako Bog da, nabavka savremene roto drljače. Poljoprivredne površine svake sezone se uvećavaju.  Zahvaljujemo se onima koji su nam besplatno ili uz minimalnu naknadu ustupili svoje poljoprivredne parcele.

U foto galeriji možete vidjeti različite faze sjetve, zaštite i prihrane pšenice i kukuruza. Početkom jula, InšaAllah, je žetva pšenice, a u jesen se skida  kukuruz. Molimo Uzvišenog Allaha da nas uputi na pravi put i uveća bereket ovog hajirli posla. Amin!

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh