Večer Kur'ana u Tuzli

Večer Kur'ana u Tuzli

U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, 31. decembra 2013. održana je Večer Kur'ana u džamiji Princa Abdullaha u Tuzli.

Prema iskustvu iz ranijih godina, može se kazati da ova manifestacija svake godine privlači sve veći broj vjernika. U prilog tome je sinoćna slika koja svjedoči do sada največi odziv posjetilaca koji su uživali u učenju Kur'ana.

Kao što je i bilo najavljeno, odlomke iz Kur'ana su učili: hfz. Damir ef. Jahić, hfz. Nedžad ef. Vehabović, hfz. Ismail Fazlović, hfz. Osman Tufekčić, Muhamed ef. Kubat, Mustafa ef. Isaković i Selsebil Hasanbašić, koja je kao najmlađa učesnica, inače dugo godina vođena pod mentorstvom Muamer ef. Hasanbašića, posvjedočila kompetentnost i prelijepim učenjem opravdala svoj nastup kao predstavnik džemata Kiseljak.

Impozantnom skupu se obratio gl.imam MIZ Tuzla hfz. Ahmed ef. Huskanović, kao i muftija tuzlanski mr. Vahid ef. Fazlović, dok je hfz. Ismet ef. Spahić održao predavanje u svojstvu gosta i dobitnika prinznanja za doprinos izučavanju Kur'ana i kur'anskih nauka. Tom prilikom, cijenjeni naibu-reis je biranim riječima govorio o vrijednosti Kur'ana i njegovom mjestu u životu i tradiciji Bošnjaka.

Ovo je osma Večer Kur'ana koju Medžlis Islamske zajednice Tuzla kontinuirano organizira a ispunjenost džamijskog prostora do posljednjeg mjesta pokazuje kako ova manifestacija ispunjava svoju svrhu.

(www.miztuzla.com)