Veliki iftar u džematu Glinje

Veliki iftar u džematu Glinje

Piše: Alan ef. Hrustić, imam Azizija džamije u džematu Glinje…

U subotu 17.06.2017. godine u džematu Glinje, općina Ugljevik, MIZ Bijeljina, Fondacija “Izvor Nade” upriličila je iftar za 130 osoba, kojem su prisustvovali imami Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, predsjednik i članovi IO, članovi Fondacije i mnogobrojne džematlije sa područja našeg Medžlisa.

Ovo je do sada u našem džematu najveći organizovani iftar na kojem je posebna pažnja poklonjena našim najmlađim, našoj dječici. Fondacija je njima obezbijedila i uručila prigodne ramazanske paketiće. Molim Allaha da nagradi i pomogne sve one koji čine dobra djela i trude se da pomognu drugima.

Upriličen je iftar za 120 osoba. Pripremljeno je i 20 dječijih iftara dok je za 35 najmlađih obradovano ramazanskim paketićima.

 

U ime Fondacije prisutnim džematlijama obratio se Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade”. Agetović je predstavio neke od najznačajnijih aktivnosti te pozvao djecu iz ovog džemata da se posredstvom svojih imama odazovu pozivu na Ljetnu školu za djecu iz povratničkih mjesta koja će biti upriličena od 7. do 10. augusta u Sarajevu.

Posebnu radost prisutnih izavalo je obraćanje stipendiste Kemala Nedžibovića, koji je rodom s navedenih prostora. Nedžibović je naglasio “kako Fondacija za njega predstavlja drugu porodicu, a da su ljudi u Fondaciji bili najveći podstrjek da postigne ono što je postigao, a to je izbor među 15 najboljih mladih Evrope”.