Allahov Poslanik sallallahu 'alejhi ve sellem je rekao: Nema ni jednog čovjeka koji izađe iz svoje kuće tražeći nauku, a da mu meleki ne pruže svoja krila zadovoljni sa onim što čini.
(Tirimizi)


Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata sponzorirao iftar za džematlije Bijeljine

Crveni polumjesec Ujedinjenih Arapskih Emirata sponzorirao iftar za džematlije Bijeljine

U okviru projekta “Iftar 2018”, u Mektebskom centru u Bijeljini, u nedjelju 27. maja 2018. godine, upriličen je iftar za džematlije Bijeljine, pod sponzorstvom Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata, a u organizaciji omladine MIZ Bijeljina, njihovih roditelja i muallima. Zahvala pripada Allahu, dž.š., kome dovimo da svojom milošću nagradi prijatelje iz Emirata i sve one koji su učestvovali u ovom ramazanskom ibadetu.

Ističemo da projekat “Ramazanski iftari” MIZ Bijeljina organizira već duži niz godina, s ciljem promoviranja ibadeta posta i iftara, čuvanjem tradicije bosanske kuhinje, a sa osvrtom na posebnu ulogu djece i mladih, njihovih muallima i roditelja.

Od začetka ove ideje nijet je da se, uz podršku donatora koji obezbijeđuju novac za organiziranje iftara, djeca i mladi podstaknu da u svojim kućama, sa svojim roditeljima i familijom, pripremaju hranu i piće za iftar u Mektebskom centru ili u haremu Atik džamije. Njihovim angažmanom, trudom i voljom, iftar se dalje uspješno urganizuje, a prikupljeni novac ide u fond za organiziranje ekskurzija u domovini i regionu te prigodnih posjeta Istanbulu i prijateljima iz udruženja Bosna-Sandžak u turskom gradu Serdivanu, Adapazar, Sakarya.

Hosting by

© Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

Na vrh