U Janji održano tradicionalno općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za područje Grada Bijeljina

U Janji održano tradicionalno općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za područje Grada Bijeljina

U subotu, 12 marta 2022. godine, u kabinetu islamske vjeronauke u JU Osnovna škola “Meša Selimović” u Janji, održano je tradicionalno općinsko takmičenje iz islamske vjeronauke za područje Grada Bijeljina. Takmičenje su otvorili direktor škole Davor Radojević i Glavni imam Medžlisa islamske zajednice Bijeljina Samir ef. Camić u prisustvu vjeroučitelja prof. Enise Okanović, prof. Samira Baćevca, prof. Fatime Camić i psihologa prof. Amile Durgutović.
Prema uputstvu RPZ- a iz Banja Luke, ove godine su se takmičili samo učenici VIII i IX razreda a takmičenju je pristupilo njih 12, dok su 4 učenika opravdali svoje odsustvo zbog bolesti i državnog takmičenja iz informatike.
Ulogu testatora na takmičenju je imala prof. Amila Durgutović. Nakon pregleda i bodovanja testova, pristupilo se proglašenju pobjednika takmičenja i uručivanju priznanja i nagrada najbolje plasiranim učenicima.
Iz kategorije VIII razreda prvih pet mjesta osvojili učenici:
1. Medina Mehanović,
2. Lamija Rešidović,
3. Aiša Aletović,
4. Faruk El Chekh
5. Meliha Hamzić
Iz kategorije IX razreda prvih pet mjesta su osvojili učenici:
1. Lamija Baćevac,
2. Malik Okanović,
3. Lina Hodžić.
4. Omer Bošnjaković
5. Samra Karabašić
Nakon proglašenja pobjednika, priznanja, novčane nagrade i poklon knjige su uručili Glavni imam Samir ef. Camić i vjeroučitelj prof. Samir Baćevac. Na regionalno takmičenje, prema propozicijama muftijstva, su se plasirali ucenici koji su osvojili prva dva mjesta na općinskom takmičenju.
Novčane nagrade su i ove godine obezbijedili Medžlisi Islamske zajednice Bijeljina i Janja.