Održana Centralna mevludska svečanost MIZ Bijeljina

Održana Centralna mevludska svečanost MIZ Bijeljina

Piše: Mirsad ef. Okanović…

Centralna mevludska svečanost povodom rođenja Muhammeda, s.a.v.s., za područje MIZ Bijeljina održana je u Sultan Sulejmanovoj džamiji u Bijeljini, u utorak 23.12.2015.  godine poslije jacije namaza. Svečanosti su, pored velikog broja džematlija prisustvovali  svi imami sa područja MIZ Bijeljina, ostali uposlenici te predsjednik i članovi IO MIZ Bijeljina.

Program su izveli imami i članovi hora “Atik”, a prigodno predavanje je održao glavni imam Samir ef. Camić, nakon čega je pručena dova.

“Naš Poslanik Muhammed s.a.v.s. najbolji je uzor koji možemo imati. Za sebe je rekao: “Poslan sam da usavršim moral kod ljudi.” Mi smo počastvovani što smo sljedbenici Islama, što slijedimo Kur'an koji je uputa Uzvišenog Allaha. Allah dž.š. oprašta onima čija je tewba (teuba) iskrena, ali ne prašta grijehe koje mi kao ljudi učinimo jedni drugima. To moramo mi sami ispraviti i zato moramo biti spremni jedni drugima halaliti, praštati, jer je tako radio naš Poslanik Muhammed s.av.s.,” kazao je Samir ef. Camić.

Poslije svečanosti u Atik džamiji upriličen je prijem u Mektebskom centru za roditelje i djecu koja su činila hatma dovu, a tom prilikom su djeci učačima Kur'ana uručene prigodne hedije.