Održan zajednički iftar u džematu Janjari

Održan zajednički iftar u džematu Janjari

U četvrtak 23. maja 2019. godine u Hadži Džaninoj džamiji u džematu Janjari, Medžlis Islamske zajednice Bijeljina, upriličen je zajednički iftar, kojem je prisustvovalo oko stotinu džematlija i gostiju iz susjednih džemata. Iftaru su prisustvovali i načelnik općine Ugljevik, Vasilije Perić, načelnik općine Teočak, Taib Muminović, odbornik u SO Ugljevik, prof. Redžić Nihad, Glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić te predsjednik MIZ Bijeljina Emir Musli. Pokrovitelj iftara, kao i nekoliko godina ranije, bio je načelnik općine Ugljevik, Vasilije Perić.

U svome obraćanju, načelnik Perić zahvalio se na gostoprimstvu i izrazio svoje zadovoljstvo kada je u pitanju saradnja na lokalnom nivou. Kao i ranije, on je potvrdio svoju spremnost da i dalje pomaže razvoj lokalne zajednice i funkcionisanje džemata u općini Ugljevik, sve sa ciljem olakšavanja suživota i postizanja boljih rezultata u saradnji.

U ime domaćina, okupljenim džematlijama obratio se Samir ef. Camić, Glavni imam MIZ Bijeljina, koji se zahvalio načelniku općine Ugljevik na svemu što je učinio i što čini kada je u pitanju funkcionisanje džemata. Samir efendija je istakao da se, kada je u pitanju saradnja općine Ugljevik i Islamske zajednice, radi o jednom rijetkom i svijetlom primjeru na koji bi trebalo da se ugledaju i druge lokalne vlasti.

Piše: Damir ef. Čokić, imam džemata Janjari