Svečana priredba povodom ispraćaja pet predškolaca

Svečana priredba povodom ispraćaja pet predškolaca

U petak 28. juna 2024. godine u prostorijama Mektebskog centra u Bijeljini održana je svečana priredba povodom ispraćaja pet predškolaca.

Svečanost pod nazivom “Sretno đaci prvaci” izazvala je pažnju i oduševljenje prisutnih, a zahvaljujući učiteljicama Editi Osmanbašić i Samri Hasanović djeca su pokazala odlična umijeća i spremnost za polazak u prvi razred osnovne škole.

Na svečanosti se obratio imam Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina Mirsad ef. Okanović, naglasivši da su djeca dar od Stvoritelja, da je neophodno strpljenje i ustrajnost u odgoju djece, jer ovo vrijeme nosi mnogo veće izazove kada je u pitanju odgoj djeteta.

Mekteb za predškolski uzrast ispratio je desetu generaciju sljedećih predškolaca: Adna Okanović, Erma Osmanović, Alina Ćosić, Asja Sejdić i Haris Hadžihajdić.

Budući školarci dobili su prigodne poklone, a najljepši od njih je “Moj portfolio” gdje je svako dijete moglo da dobije vlasititu knjigu u kojoj se nalaze fotografije od poalska u Mekteb za predškolski uzrast gdje su se pratile aktivnosti svakog djeteta.

????Čestitamo budućim đacima i njihovim roditeljima! ????