FIN: Tribina “Iskustva imamskog rada u povratničkim džematima” 9. marta

FIN: Tribina “Iskustva imamskog rada u povratničkim džematima” 9. marta

Fakultet islamskih nauka (FIN) Univerziteta u Sarajevu u četvrtak, 9. marta s početkom u 18.00 sati, organizira tribinu i razgovor o temi “Iskustva imamskog rada u povratničkim džematima”.

– Fakultet islamskih nauka u Sarajevu bilježi 46 godina svoje novije povijesti. Do sada je diplomu Fakulteta ponijelo 1438 studenata i studentica. Diplomu magistra je steklo 194 studenta i studentice a doktoriralo je njih 66. U ovom broju je veliki broj imama koji na najčasniji način obavljaju svoju imamsku misiju širom svijeta.

“Posebno smo ponosni na činjenicu da svoju imamsku misiju na području bosanskohercegovačkog entiteta RS, časno, hrabro i dostojanstveno obavlja veliki broj naših alumnista u posebnim i izazovnim uvjetima”.

Ovom našom redovnom tribinom željeli smo im biti ruka podrške i odati priznanje za častan i predan posao na putu širenja i čuvanja islama u posebnim uvjetima ali, nadasve, želimo sa njima razgovarati o izazovima sa kojima se svakodnevno susreću ali i prednostima njihovog rada u povratničkim džematima – izjavila je prof. dr. Zehra Alispahić, profesorica na FIN-u.

Gosti imami će biti: hafiz Omer-ef. Camić, Medžlis Islamske zajednice (MIZ) Janja; hafiz Mahir-ef. Kevrić, MIZ Livno; hafiz Amir-ef. Mahić, MIZ Kozarac; Amel-ef. Kozlić, MIZ Rogatica; Sadet-ef. Bilalić, MIZ Gacko; Omer-ef. Redžić, MIZ Prijedor; Samir-ef. Camić, MIZ Bijeljina; Fikret-ef. Čelenka, MIZ Prnjavor.

Svi zainteresovani su pozvani da prisustvuju ovoj tribini.

Preuzeto sa: Preporod info