Autobus prijateljstva u MIZ Bijeljina

Autobus prijateljstva u MIZ Bijeljina

Prema planu Muftijstva tuzlanskog i ovog ramazana se realizuje projekat Autobus prijateljstva, a ovaj projekat realizuje Muftijstvo tuzlansko i Behram-begova medresa zajedno sa medžlisima.

U okviru svojih ramazanskih aktivnosti učenici i učenice Behram-begove medrese, zajedno sa svojim profesorom, u četvrtak 06. 04. 2023. godine posjetili su Medžlis Islamske zajednice Bijeljina. Posebnost Autobusa prijateljstva je druženje učenika i učenica Medrese sa mladima.

U Mektebskom centru u Bijeljini pripremljen je iftar za učenike i učenice, a nakon akšam namaza je izveden program sastavljen od učenja odabranih odlomaka iz Kur'ana, čitanja prevoda kur'anskih ajeta i hadisa, prigodnih recitacija o blagodatima mjeseca ramazana, te ilahija i kasida.

Jaciju i teravih namaz predvodio je musafir iz Saudijske Arabije, hfz. Selman El-Atawij, a vitr namaz predvodio je profesor Behram-begove medrese hfz. Amir ef. Hodžić. Tom prilikom hfz. Selman El-Atawij održao je prigodno predavanje džematlijama.

Hafiz Selman El-Atawij, uposlenik Ministarstva za vjerske poslove u Rijadu, Saudijska Arabija, od početka mjeseca ramazana gost je Muftijstva tuzlanskog.

Foto: M. Camić