Bajramski paketići za sve polaznike mekteba sa područja MIZ Bijeljina

Bajramski paketići za sve polaznike mekteba sa područja MIZ Bijeljina

Tekst: Mirsad ef. Okanović

Foto: Muamer Camić

U subotu 13. aprila 2024. godine, Medžlis Islamske zajednice Bijeljina posjetili su članovi i volonteri Udruženja Svitanje iz Sarajeva. Udruženje Svitanje je za svu djeca sa područja Medžlisa Islamske zajednica Bijeljina koja pohađaju mektepsku nastavu obezbijedilo bajramske paketiće. Posebno iznenađenje za djecu je bio poklon koji je dobilo svako dijete shodno svom uzrastu.

Nakon podjele paketića i poklona u Mektebskom centru, te distribucije istih u džemate Janjari, Atmačići, Glinje i Srednja Trnova, članovi i volonteri Udruženja Svitanje zajedno sa domaćinima su posjetili Sultan Sulejmanovu Atik džamiju, gdje su klanjali podne namaz. Domaćini su goste iz Sarajeva upoznali sa historijatom Sultan Sulejmanove Atik džamije, kao i sa osnovnim historijskim podacima uže gradske jezgre.

Nakon ručka u Mektebskom centru, gosti su sa domaćinima prošetali do džamije Ahmet-age Krpića u Hambar mahali, čije će svečano otvorenje biti 21. jula 2024. godine.

Našim gostima iz Sarajeva, članovima i volonterima Udruženja Svitanje, najsrdačnije se zahvaljujemo na posjeti, te se nadamo da iz Bijeljine nose lijepe utiske.