Bajramski prijem muftije tuzlanskog

Bajramski prijem muftije tuzlanskog

Muftija tuzlanski Vahid-ef.Fazlović upriličio je u povodu Ramazanskog bajrama prijem za brojne goste iz javnog, političkog i kulturnog života Tuzlanskog kantona i Muftijstva tuzlanskog.

Muftija Fazlović je u svome obraćanju kazao da su dani Ramazanskog bajrama svečani dani za muslimane, ali i prilika da se podsjetimo na zajedničke vrijednosti.

– Zajedničkih vrijednosti u našoj zemlji ima mnogo. Osnovno je da svi mi imamo jako veliku želju i da smo spremni ulagati napore da gradimo naše zajedničke vrijednosti. To je ova zemlja, to je naše društvo. Moramo djelovati institucionalno u mnogim našim zadaćama i jedino tako možemo uspjeti. Ono što posebno hoću da izdvojim i naglasim to su naša djeca. To je naša budućnost. Sva djeca su naša djeca u pogledu naše velike odgovornosti za njihovu sadašnjost i njihovu budućnost i na taj način i našu budućnost, istakao je muftija Fazlović.

Muftija Fazlović se posebno zahvalio na dolasku delegaciji iz Srebrenice s obzirom na velike obaveze oko priprema za dženazu i obilježavanja godišnjice genocida.