Banja Luka: Konkurs za najbolji likovni i literarni rad na temu „Domovina moja ponovo sija vratila se nama naša Ferhadija”

Banja Luka: Konkurs za najbolji likovni i literarni rad na temu „Domovina moja ponovo sija vratila se nama naša Ferhadija”

Muftijstvo banjalučko raspisalo je natječaj za najbolji likovni i literarni rad na temu „Domovina moja ponovo sija vratila se nama naša Ferhadija”.

„Pozivamo sve osnovnoškolce sa područja našeg muftijstva da svojim radovima uveličaju svečani otvor Ferhad-pašine džamije u Banja Luci 07. maja, 2016. godine“, poručili su iz Muftijstva banjalučkog.

Natječaj se odnosi na sljedeće kategorije učenika:

– natječaj za najbolji likovni rad od prvog do petog razreda osnovne škole;

– natječaj za najbolji likovni rad za učenike od šestog do devetog razreda osnovne škole;

– natječaj za najbolji literarni sastav za učenike od petog do devetog razreda osnovne škole

Propozicije natječaja za likovni rad su:

– na natječaju mogu učestvovati učenici od prvog do devetog razreda osnovne škole na području Muftijstva banjalučkog, shodno navedenim kategorijama.

Za likovne radove dozvoljene su sljedeće tehnike likovnog izražavanja:

– crtanje: olovka, tuš, kombinovano…

– slikanje: akvarel, tempera, gvaš, kolaž, kombinovano i dr.

Za literarne radove predviđena je slobodna forma izražavanja (poezija, proza). Radovi trebaju biti otkucani i ne smiju prelaziti više od tri stranice teksta na A4 formatu.

Rok za dostavu radova je 01. april, 2016. godine, na adresu Muftijstva banjalučkog: Mirka Kovačevića br. 23, 78 000 Banja Luka, sa naznakom za „ Javni natječaj“.

Prva tri rada po izboru stručne komisije biti će novčano nagrađeni, shodno kategorijama. Radovi pristigli na Javni natječaj neće biti vraćeni, te će biti javno prezentovani na izložbi u povodu svečanog otvorenja Ferhat-pašine džamije u Banja Luci 07. maja, 2016. godine.