Bosna je radost za Izeta i Ferhata

Bosna je radost za Izeta i Ferhata

Dvojica istanbulskih vatrogasaca na svom putovanju motociklima po zemljama Balkana posjetili su i Bosnu i Hercegovinu. Nakon Bugarske, Makedonije, Albanije, Crne Gore i Hrvatske vidjeli su Mostar i Sarajevo i dva dana se zadržali u Bijeljini. Put su nastavili prema Brčkom, Bosanskom Šamcu, Zagrebu te Dizeldorfu u Njemačkoj kao krajnjoj destinaciji svog putovanja.

Gostima iz Istanbula domaćini u Bijeljini bili su predstavnici Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, kojima su Izet i Ferhat uručili prigodnu hediju u ime istanbulskih vatrogasaca. Ferhat Ćemlećioglu i Izet Murat Muslu kažu da na ovakav način koriste godišnji odmor tokom kojeg će posjetiti prijatelje na Balkanu i familiju u Njemačkoj.

„Bosna je za nas poseban doživljaj, posebna radost, naša bratska zemlja. Prelijepa je i nosimo puno lijepih utisaka. Naravno, vraćat ćemo se uvijek u ove lijepe krajeve,“ kaže Ferhat koji je prošle godine bio u Brčkom i Bijeljini, na saniranju posljedica velike poplave. Kaže da je tada bilo teško, da se mnogo radilo i pomagalo ljudima koji su na njega ostavili dubok utisak. „Bilo im je teško, ali smo svugdje naišli na dobrodošlicu i osmijehe. Tako je i sada,“ kaže Ferhat.

Izet je prvi put u BiH koja ga je, kako veli, opčinila. Mostar i Sarajevo za njega su gradovi koje će uvijek poželjeti da posjeti. „Lijep je Balkan. Skadarsko jezero i Dubrovnik su posebni. Mostar i Sarajevo ne mogu se zaboraviti, a cijela Bosna i Hercegovina za mene je posebna zemlja. Drago mi je što sam došao i u Bijeljinu i Janju. Ferhat mi je o tome pričao, a sad sam se uvjerio da je rijeka Drina prava ljepotica,“ kazao je Izet.