Četvrta redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

Četvrta redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina

U prostorijama Mektebskog centra, u nedjelju 16. rebi-ul-ahira 1435 h.g. (16.02.2014.) poslije podne namaza, održana je Četvrta redovna sjednica Skupštine Medžlisa Islamske zajednice Bijeljina, u ovom mandatu. Od ukupno 27, sjednici su prisustvovala 22 člana Skupštine iz devet džemata Ugljevika i Bijeljine.

Nakon diskusije i dodatnih prijedloga, članovi Skupštine usvojili su izvještaje o radu svih službi Medžlisa, te Plan rada i budžet za 2014. godinu. Zaključeno je da, uprkos ekonomskoj krizi, Medžlis nastavlja stabilno finansijsko poslovanje i unapređenje vjerskog života, te da je u 2013. realizirao najveći dio aktivnosti predviđenih Planom rada za tu godinu.

Pored redovnih aktivnosti, Planom rada za 2014. je predviđeno unapređenje administrativno-pravnog i knjigovodstveno-finansijskog rada. Posebna pažnja bit će na pitanju članarine i članstva u Islamskoj zajednici, te nastavku unapređenja mektebske nastave, rada sa mladima i djelovanja u ženskom džematu. Također, plan predviđa nastavak izgradnje infrastrukture i obnove džamija u Bijeljini, te kompletiranje evidencije o vakufskoj imovini.

Od ukupno 27 članova Skupštine, sjednici su prisustvovala 22 člana. Dva člana trenutno žive i rade u inostranstvu, a tri su bila opravdano odsutna. Sjednica je održana u dobrom ugođaju i raspoloženju, uz svrsishodne primjedbe, prijedloge i sugestije.