Članovi izbornog tijela sa područja Muftiluka tuzlanskog za reisu-l-ulemu kandidirali dr. Husein-ef. Kavazovića

Članovi izbornog tijela sa područja Muftiluka tuzlanskog za reisu-l-ulemu kandidirali dr. Husein-ef. Kavazovića

Konsultacije u vezi s evidentiranjem kandidata za reisu-l-ulemu Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održane su 6. septembra 2019. godine u Tuzli.
Konsulatcijama su prisustvovali muftija tuzlanski Vahid-ef. Fazlović, sabornici sa područja Muftiluka tuzlanskog, direktori ustanova Islamske zajednice, te glavni imami i predsjednici izvršnih odbora medžlisa.
Sastankom je predsjedavao član Komisije za evidentiranje kandidata za reisu-l-ulemu sa izbornog okruga Tuzla akademik Enver Zerem.
Na osnovu zajedničkog stava, kao kandidat za reisu-l-ulemu izbornog okruga Tuzle predložen je dr. Husein-ef. Kavazović.
Sudionici konsultacija su, između ostalog, istakli da je Husein-ef. Kavazović obavljajući dužnost reisu-l-uleme u proteklih sedam godina iznimno predano i odlučno radio na reformi organizacije i djelovanja Islamske zajednice, čiji su rezultati vidljivi na svim njenim nivoima. Islamska zajednica je u ovom periodu učinila i značajan iskorak u sistemskoj i kontinuiranoj brizi o povratničkim džematima. Svojim mudrim i odmjerenim pristupom dr. Husein-ef. Kavazović je istrajno radio na izgradnji dobrog ugleda Zajednice u zemlji i svijetu i podsticao razvoj svih njenih potencijala kako bi u svojoj misiji bila što uspješnija.

muftijstvotz.ba