Džamija „Kralj Abdullah“ u Tuzli od posebnog značaja za Muftijstvo tuzlansko i MIZ Tuzla

Džamija „Kralj Abdullah“ u Tuzli od posebnog značaja za Muftijstvo tuzlansko i MIZ Tuzla

Muftija tuzlanski dr. Vahid-ef. Fazlović posjetio je u petak, 29. decembra ove godine, džemat Džamije „Kralj Abdullah“ u Tuzli.

Muftija Fazlović je o aktivnostima i misiji u ovom džematu od posebnog značaja za Muftijstvo tuzlansko i MIZ Tuzla razgovarao s imamima dr. hafizom Edinom Peštalićem i hafizom Ahmedom Rahmanovićem i članovima Džematskog odbora.

Posebna tema razgovora bilo je uređenje harema, odnosno izgradnju velike nadstrešnice i uređenje ulaza u džamiju, što će osigurati adekvatan prostor za obavljanje namaza u svim vremenskim uvjetima. Usaglašeni su dalji koraci koje je potrebno poduzeti u vezi s ovim projektom.

Posjeti su prisustvovali glavni imam MIZ Tuzla hafiz Ahmed-ef. Huskanović i sekretar Muftijstva tuzlanskog Muhamed Hasanspahić.

U Džamiji „Kralj Abdullah“, najvećoj i centralnoj džamiji na području Muftiluka tuzlanskog, svake godine se održava veliki broj svečanosti i programa koji okupljaju hiljade džematlija (centralne bajramske svečanosti za Muftijstvo tuzlansko, mevludski programi, ispraćaj i doček svih hadžija s područja ovog muftijstva, tradicionalna večer Kur'ana…) Pored toga brojne su i redovne džematske aktivnosti a mektepsku pouku pohađa veliki broj djece. Prošle godine je uspješno završeno obimno uređenje enterijera džamije.


Akcija prikupljanja sredstava za izgradnju velike nadstrešnice i uređenje džamijskog harema Džamije “Kralj Abdullah” u Tuzli