Glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić – Čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Glavni imam MIZ Bijeljina Samir ef. Camić – Čestitka povodom Ramazanskog bajrama

Mi muslimani danas ispraćamo mjesec  Ramazan, blagoslovljeni mjesec posta u kojem je, u noći Kadr,  počela objava Kur’ana. Zbog toga nam je propisan post tokom mjeseca Ramazana, kao jedan od pet stubova Islama. Trideset dana,  od izlaska do zalaska sunca odricali smo se pića, hrane, ružnog govora i ružnih misli. Sutra dočekujemo veliki praznik Ramazanski bajram, a tim povodom glavni bijeljinski imam Samir efendija Camić uputio je prigodnu poruku i čestitku:

“Ispraćamo još jedan mjesec Ramazan, mjesec Božije milosti, oprosta i spasa. Dane smo provodili posteći  i suzdržavajući se od  jela, pića, ružna i neprimjerena govora. Nastojali smo kroz iftare i ramazanska druženja približiti se jedni drugima, a radosti Ramazana podijeliti sa našim komšijama. Nadamo se Božijoj milosti da će nam uslišati sve naše obrede i molbe tokom  mjeseca Ramazana i da će nam svima obezbijediti sreću, kako na ovom prolaznom tako i na budućem vječnom svijetu.

Poslije mjeseca posta, nastupajući  Ramazanski bajram nam donosi radost i sreću, a svaki blagdan donosi i posebne trenutke koje svi na poseban način dočekujemo i osjećamo.  Iskoristimo dane Bajrama da ojačamo svoje veze posjećujući  svoje najmilije, rodbinu, komšije i prijatelje. Svetost života se ogleda u tome koliko smo spremni svoju radost podijeliti sa drugima.

Uz molbe Svevišnjem Gospodaru za sreću i blagostanje, upućujem iskrene čestitke svim muslimanima, a našim komšijama želim svako dobro.

 

Bajram šerif mubarek olsun.