Goran Milić gost emisije „Nedjeljni mikrofon“ Radija BIR

Goran Milić gost emisije „Nedjeljni mikrofon“ Radija BIR

Emisija „Nedjeljni mikrofon“ na Radiju BIR, autora Ismeta Bećara, nastavlja s ugošćavanjem istaknutih gostiju i sugovornika. U 16. izdanju kolažne emisije Radija BIR „Nedjeljni mikrofon“, nakon hfz. Aziza Alilija, Aleksandra Seksana, Stjepana Kljujića, Enisa Bešlagića i mnogih drugih, gost je jedan od najistaknutijih novinara s područja bivše Jugoslavije, direktor programa i vijesti na Al Jazeeri Balkans, Goran Milić.

U skoro četrdesetminutnom razgovoru, Milić otkriva detalje svog boravka u opkoljenom Sarajevu i aktivnostima novinskog centra ratne vlade BiH, objašnjava zašto se u životu isplati stati na stranu slabijeg i zašto mu je od svih ovdašnjih državnika i političara, druženje s r. Alijom Izetbegovićem bilo najugodnije iskustvo.

Milić govori i o teškim trenucima svoje novinarske karijere, o društvenoj moći novinarstva, slobodi medija i izvještavanja, i naravno o globalnoj medijskoj korporaciji Al Jazeeri. Iako je intervjuisao američke predsjednike Cartera i Busha, obrazlaže zašto i dalje ustaje u 6:30, pravi priče o običnim ljudima i vjeruje u budućnost Bosne i Hercegovine!

Nedjeljni mikrofon emituje se 27. aprila u 13:30, posredstvom zemaljske i satelitske mreže, kablovskih operatera i live streaminga.