Hadži D. Suljo uplatio prikupljeni novac za tepihe Ahmed-bega Salihbegovića džamije u Bijeljini

Hadži D. Suljo uplatio prikupljeni novac za tepihe Ahmed-bega Salihbegovića džamije u Bijeljini

Ne izostaje pomoć naših džematlija koji žive u dijaspori. Jedan od najvećih vakifa MIZ Bijeljina za obnovu infrastrukture, Bijeljinac hadži D. Suljo, nastanjen u Hamburgu, Njemačka, gdje i zaradio penziju, ovih dana boravio je u rodnom gradu. U kancelariji MIZ Bijeljina uplatio je prikupljeni novac, 15.200 KM, za tepihe Ahmed-bega Salihbegovića džamije u Bijeljini.

Hadžija Suljo autor je knjige “Bošnjak u dijapori”, svojevrsne autobiografije, koju je na posebnim prigodama besplatno dijelio, ali tako i sticao sljedbenike u prikupljanju novca za obnovu Salihbegovića džamije.

Naš vakif do sada je za obnovu, kako kaže “moje džamije”, lično izdvojio sa svojom hanumom, ali i prikupljao novac od familije, prijatelja i džematlija u Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, za fasadu i limarske radove, zatim za glavnu ogradu oko džamije,  za ćurs, mimber, stepenište i ogradu na mahfilu, te za lustere i tepihe.

Inšallah, kad se završe stolarski radovi i kaligrafija, te fini radovi struje i vode, i ova Bijeljinska džamije okitit će se lusterima i uljepšati tepisima.