Hadži Fatima Salkanović preselila na Ahiret. Dženaza i ukop u petak 3. augusta 2018. godine poslie džuma namaza

Hadži Fatima Salkanović preselila na Ahiret. Dženaza i ukop u petak 3. augusta 2018. godine poslie džuma namaza

Medžlis Islamske zajednice Bijeljina obavještava svoje džematlije i prijatelje da je hadži Fatima Salkanović, naša džematlijka i vakif, preselila na Ahiret 31.07.2018. godine u 84. godini života u Austriji. Dženaza će se klanjati u petak 3. augusta 2018. godine poslije džuma namaza, u 14:00 sati ispred Krpić džamije u Bijeljini, a ukop će se obaviti na mezarju Pilakuša. Svi smo Allahovi i Allahu se svi vraćamo.

Molimo Uzvišenog Allaha da joj podari svoju milost i najljepše mjesto u Džennetu, a njenoj porodici, njenim najmilijim da saburom olakša rastanak. Hadžinici Fatima, sa svojim sinovima i unucima te njihovim porodicama i prijateljima, nesebično je podržavala obnovu džamije Ahmed-age Krpića u Bijeljini.

Čekala je vrijeme da klanja barem dva rekjata u ovoj džamiji, ali ju je teška bolest onemogućila da 17. noć proteklog ramazana iftari i klanja jacija namaz i teravih namaz u Krpić džamiji.

Neka joj je vječni rahmet, a nama sjećanje na hanumu, našu Hadžinicu, koja je sa toliko blagosti i dobrote oplemenjivala živote svih koji su je znali.

https://mizbijeljina.ba/vijesti/9370/

ISPOSTILA 75 RAMAZANA